Dromen en de betovering van kristallen

Edelsteenmagie

In ons collectieve bewustzijn delen we de herinnering van de gulheid van onze aarde. We ontdekten gereedschappen, de kunst van het smeden en ook de mysterieuze, stimulerende en behulpzame energieën van edelstenen en hun kwaliteiten.

Door de eeuwen heen hebben mineralen en metalen ons in leven gehouden. Vanaf het begin van ons bestaan hebben we ons aangetrokken gevoeld tot de mooie, prachtige edelstenen, gevormd door onze moeder aarde. Eeuwen lang waren de edelstenen alleen beschikbaar voor priesters, koningen en edelen. De symboliek en werking wordt algemeen bekender en de toegang tot de eigenschappen en kwaliteiten van de bijzondere stenen steeds toegankelijker.

Symbolische levensaspecten

Er hecht zich een mineralenzaadje in een grot, een wand, een baarmoeder. De richting is dan al bepaald. Het hoeft alleen nog maar te groeien in zijn of haar volle potentie. Sommige mineralen hebben heel duidelijke vormen waarin ze groeien. Een zogenaamd kristalrooster. Het heeft een lichaam met een vaste geometrische, regelmatige ordening. Pyriet en Haliet drukken zich in kubusvorm uit, fluoriet laat zich vinden in mooie octaëders en smaragd heeft een hexagonaal kristalrooster. Ze volgen allemaal hun innerlijke vorm, structuur, en bouwen deze naar buiten toe op.
Prof. dr. P. Hartman heeft aangetoond dat een kristal zich laagje voor laagje opbouwt en eeuwig kan blijven groeien, mits er voldoende voeding (mineralen) aanwezig is, dat het kristal aan de omgeving kan onttrekken.

Dromen over edelstenen gaan over dat wat van waarde is. Edelstenen zijn er voor de “hoogsten” en wijzen zo op een waardevolle kwaliteit in één van de verschillende levensaspecten.

De betekenis van kleur

Stenen komen er in alle soorten en maten. De kleur van de steen in je droom zegt veel over de kwaliteiten van de steen. Elke kleur heeft een bepaalde eigenschap met informatie over jouw droom.

Er zijn stenen die meer verwijzen naar aardse zaken en de noodzaak om te gronden (vaak zijn dit rode stenen, of bijvoorbeeld versteend hout). Deze stenen zijn verbonden met het basischakra. Rode stenen wijzen ook op romantiek

Stenen die oranje van kleur zijn werken goed op het gebied van seksualiteit, vitaliteit en creativiteit en ondersteunen het tweede chakra.

Stenen die geel zijn van kleur helpen om je eigen wil en levensdoelen helderder te krijgen en te versterken. Ze brengen de vibraties van blijdschap en vreugde met zich mee.

Droom je over groene of roze stenen dan gaat de boodschap over het hart, genegenheid en genezing.

Dromen van stenen met een blauwe kleur verwijzen naar de noodzaak van goede en heldere communicatie. Ben je altijd even eerlijk? En naar jezelf? Ook kan het blauw wijzen op inspiratie, koelte, lucht en water. Wat zou de steen willen vertellen?

Een donkerblauwe of paarse kleur steen in je droom wil zeggen dat er mogelijk een verlangen of noodzaak is naar meer inzicht, maar ook innerlijke rust en spiritualiteit. Wellicht dat je meer ruimte aan het vrijmaken bent voor je intuïtie. Dan zou een paarse steen je hierbij kunnen helpen.

Transparant kristal, zoals bergkristal, wijst op (een behoefte aan) helderheid, reinheid en spiritualiteit.

Specifieke stenen in je droom

Heb je gedroomd over een bepaalde steen? Schaf hem aan en doe vooral dieper onderzoek naar de specifieke steen.

Hieronder heb ik een aantal stenen uitgelicht, met een linkje naar een uitgebreider artikel. Let vooral op aanwijzingen uit je droom. Welke plaats heeft het kristal, de steen, of het mineraal in je droom. Is het van groot belang, of ligt de steen in een hoekje? Is het een sieraad of een gebruiksvoorwerp? Wat vind je ervan in de droom en hoe groot is de steen? Is het een mooi exemplaar of is het beschadigd?

Heliotroop

Droom je over Heliotroop dat kan het zijn dat je immuunsysteem een boost nodig heeft. Deze groene steen met rode vlekjes verbindt ons met ons diepste zelf en repareert de lagen daartussen. Lees ook wat Wendela Copijn, edelsteen expert, nog meer te vertellen heeft over de Heliotroop.

IJzer

Dromen over ijzer gaan niet direct over een edelsteen, maar wel over een mineraal dat veel in gesteente voorkomt. Heb je gedroomd over ijzer, dan kan dat verschillende dingen betekenen, zoals dat je misschien behoefte hebt aan ijzer in je dieet, of dat je  mogelijk meer wilskracht nodig hebt. Lees meer over ijzer als symboliek in dromen.

Labradoriet

Wanneer je over labradoriet droomt kan het goed zijn om even de tijd te nemen om je af te schermen en tot inkeer te komen. Heb je veel te verwerken aan indrukken? Lukt het je onvoldoende om tijd te vinden voor zelfreflectie? Of ben je gewoon verliefd op de mooie schittering van deze veldspaat? Zorg dat je er een poosje een bij je draagt voor bescherming en ondersteuning. Lees ook wat edelsteenexpert Wendela Copijn over Labradoriet schrijft.

Lapis Lazuli

Een droom over de Lapis brengt een geschenk van wijsheid, vriendschap en inzicht. Een gids voor de inhoud van de rest van je droom: Hoe kun je de droom anders zien? Is er iets in je houding ten opzichte van anderen dat je zou kunnen aanpassen of ontwikkelen? Welke leiderschapskwaliteiten vertoon jij?

Sodaliet

Sodaliet in je dromen verwijst naar creatieve inspiratie, concentratie, inzicht en logisch denken. Sodaliet ondersteunt en brengt het voorhoofdchakra in evenwicht. Het is een goede beschermer. De indrukken die je overdag hebt opgedaan worden verwerkt en verbonden met je innerlijke focus en innerlijke zien. Droom je over sodaliet dan kun je de droom veelal opvatten als een psychologische verwerkingsdroom, of een droom met elementen van verwerking. Lees ook wat edelsteenexpert Wendela Copijn over sodaliet schrijft.

Olivijn

De olivijn brengt avontuur in je dromen. Je wordt meegenomen naar mysterie, diepgang en verrast met interessante wendingen. Een maatje voor als je wilt schatzoeken in de nacht, een call to action als je onbedoeld en onbewust aan het sluimeren bent. De olivijn brengt nieuws, transformatie en helende veranderingen met zich mee.

Wil je meer weten over een specifiek droomsymbool, zoek het dan op in de droomencyclopedie. Wil je meer weten over droomwerk, coaching of een energetische sessie, kijk dan op IenkeGoldewijk.nl

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *