Vriendelijke krachtpatser om bij weg te dromen

Lapis Lazuli

Dromen over de Lapis Lazuli gaan over kracht die tot stand komt door samenwerking. De droom wijst op het verbinden van alle regionen van het energiesysteem en de chakra’s. Het is een zeer spirituele steen die hogere (droom)wijsheid omzet in aardse kracht.

Metafysisch gezien helpt Lapis Lazuli je om je droomboodschappen helder te krijgen en deze helder en vriendschappelijk te communiceren. Je doorziet snel je eigen illusies en bent gericht op het welzijn van het grotere geheel.

Lang geleden…

Wanneer mensen me naar deze trouwe metgezel vragen voel ik altijd blijheid in me opborrelen. Ik mag weer vertellen wat voor een prachtig verhaal en energie deze mooie steen met zich meedraagt. Deze koningssteen.
 
Lang geleden, in Sumerië, en later in het oude Egypte, hadden de Farao’s al met deze schitterende blauwe steen een diepe vriendschap gesloten. Trouw reisde de Lapis Lazuli mee op grote tochten en naar innerlijke diepten. De wijze, die met deze steen een ware band, had ontbrak het nooit aan diplomatie, aan wijsheid -nog meer dan kennis- en aan de welsprekendheid van een zeer edel mens. Het beroemde dodenmasker van Farao Toetanchamon is gemaakt van zuiver goud, afgewisseld met Lapis Lazuli. De Farao, zoals bij elke koning en koningin, werd geacht het woord van God te vertolken en de hogere wetten op aarde te brengen. En wat is een groot leider zonder een goed gezelschap?
 
Lapis Lazuli was vriend, raadslid en ondersteuner. En dat is deze mooie steen nog steeds, zowel in het dagelijks leven als tijden je dromen.

Droom je over deze koningsblauwe steen vraag jezelf dan eens af op welke manier jij vriendschap sluit en onderhoudt. En welke stijlen van leiderschap hanteer jij? Zou de steen je kunnen helpen hier nog meer inzicht in te ontwikkelen, en daadkracht?

Royal Bleu

Het prachtige blauw, dat verbonden is aan het keelchakra en communicatie, werd in vroegere tijden tevens geroemd om haar schoonheid en gebruikt om de mooiste blauwe pigmenten van te maken, voor schilderingen en textiel. In het blauw vinden we schitteringen van Pyriet, een zeer aardende en heldere steen, vol van glans. Het is als een fonkelend sterrenfestijn in een diepblauwe hemel.

Bundeling van energieën
In de nieuwsbrief van Karbonkel, mei 2021, had ik een stukje geschreven over Pyriet, met kwaliteiten die Lapis Lazuli ook in zich draagt. Pyriet is een messingkleurig ijzersulfide en zwavelerts en behoort toe aan het kubisch kristallenstelsel. Door de messingkleur waren er in het verleden veel mensen die de steen verwarde met een klompje goud, vandaar de bijnaam “goud der dwazen”.

De kubusvorm van de pyriet is een vorm die past bij het eerste chakra; een vorm die een directe link met aarding en fysieke manifestatie heeft. De goudgele kleur, en het feit dat pyriet een vuursteen is, koppelt pyriet ook aan het derde chakra of de zonnevlecht. Hierdoor kan de steen je helpen om duidelijk te krijgen wat je wilt (bevorderen van je wilskracht) en het stevig neerzetten van je wensen in de praktijk van alle dag. Het blauw van de Lapis Lazuli is verbonden met het keelchakra en het zesde oog.

Lees ook wat Wendela Copijn, eigenaresse van de edelsteenwinkel Karbonkel, zo prachtig verwoord heeft in haar blog over de Lapiz Lazuli.
 
P.s. In juli is deze prachtige steen in de aanbieding bij Karbonkel en krijg je 10% korting bij aanschaf. 

Wil je meer weten over een specifiek droomsymbool, zoek het dan op in de droomencyclopedie. Wil je meer weten over droomwerk, coaching of een energetische sessie, kijk dan op IenkeGoldewijk.nl

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *