DroomEncyclopedie

Voordat je in de symboliek van je dromen duikt en één en ander op wilt zoeken, nog even het volgende:

Dromen zijn op vele manieren, vanuit vele lagen, te benaderen en uit te leggen. Laat je dus nooit wijsmaken dat er maar één betekenis is, vooral niet als je je niet goed voelt bij de benadering van een ander of een droomencyclopedie. Wat op zich wel interessant is is om deze weerstand in jezelf te onderzoeken – maar dat is een ander verhaal.

Je kunt de droom benaderen vanuit psychologisch perspectief, als een mythe of spiritueel verhaal, als een mysterie of afdoen als nietsbetekenend. Je kunt verdwalen in collectieve betekenissen en je kunt floreren door de individuele betekenis van een droom. Geen van allen is per definitie meer of minder waar. De vraag is echter, wat is er nu (het meest) waar voor jou, op dit moment?

Wil je weten wat de symboliek in je droom zou kunnen betekenen? Klik dan op de letters hieronder en zoek het symbool op:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

P.S. Deze online encyclopedie is een ongoing proces. Wat vandaag nog niet benoemd is kan er morgen tussen staan. Heb je een vraag over een symbool en staat deze er niet tussen? Stuur me een bericht en ik zal het voor je ertussen zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *