Lapis Lazuli

Kijk met me mee naar de lapis lazuli-bol in mijn hand. Hij is zwaar en voelt koud. Ik zie kringen, gelaagd onder elkaar van blauw en grauwwit, helemaal doorspikkeld met gouden puntjes. Het is net de imposante nachthemel, waar ik naar kijk: het hemelgewelf met duizenden en duizenden sterren, sterrenbanen en planeten. Het maakt me stil van binnen met een gevoel van eerbied en ontzag. Wat is dit mooi. En ik maak er deel van uit. Kijk! Om naar de nachthemel te kijken moet je in het duister wakker zijn, je oprichten en omhoog kijken. Dan komt al dat licht naar je toe vanuit de onpeilbare ruimte. Met elke inademing adem je dan die immense ruimte in – en voel je dat je ruimte schept in jezelf, binnenin jezelf. En dat het daar glanst van herkenning, van pret en van stilte. 

Door mijn dagelijks bezig zijn en trouw doen wat ik allemaal moest doen, raakte ik als kind helemaal gericht op wat er van mij werd verwacht. Tot ik op een moment van Zeist naar Utrecht fietste, naar dwarsfluitles. Met mijn blik naar beneden gericht trapte ik dapper door, tot ik me plotseling realiseerde: ik zie alleen maar asfalt, waarom kijk ik zo veel naar beneden?? Ik keek omhoog en om mij heen! Wat had ik dat gemist, terwijl het er de hele tijd was. Daar was de hemel met de wolken, de frisse groene natuur. Wat was dat fijn. Ik was dankbaar voor wat er naar mij toe kwam. Ik fietste veranderd verder. Vrijer, blijer.

Lapis Lazuli is onder andere ontstaan in de machtige bergen van Afghanistan en Peru, daar waar calciet zich tot marmer omvormt. Lapis lazuli zit vol met gouden pyrietspikkels. Deze steen gaat over vriendschap met jezelf en anderen: hoe kijk je naar jezelf, geef jezelf de ruimte? Durf je jezelf te laten zien? Durf je om jezelf te lachen? En zie je het licht en de immense grootsheid van jezelf, van wie jij ten diepste bent? Jouw licht doet ertoe, jouw vreugde, jouw tevredenheid zijn in deze tijd uitermate belangrijk. Zij dragen bij aan het licht van ons gezamenlijke, collectieve veld. Elke dag weer! Lapis lazuli ondersteunt je streven achter je grootse zelf te staan. Hij helpt je innerlijk te groeien. Hij maakt je hoofd rustiger, maakt je meer ontspannen. Hij maakt je koning(in) over je eigen leven. Hij versterkt je zelfvertrouwen, helpt je met vrienden maken en conflicten oplossen. Lapis lazuli is een steen die kinderen, pubers en volwassenen helpt bij het leren, zowel bij studie als zelfreflectie.

Lapis lazuli is een steen die ons voorstellingsvermogen ondersteunt. En laten we onze dromen groots maken, ons oprichten naar de hemel in en om ons heen, in vertrouwen op en overgave aan het licht. Zodat we ons niet doodstaren op de weg die van ons wordt verwacht. Wij zijn vrije mensen met vreugdevolle toekomstbeelden, levende beelden die ons toekomen als we ons oprichten. Dat verandert onze levens, maakt ons krachtiger, meer verbonden, vrijer en blijer. Stralende toekomst, wij komen eraan. 

Karbonkel-edelstenen-lapis-lazuli.png

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *