Shungiet – Gewoon steenkool of een buitenaards wonder?

Over shungiet gaat het verhaal de ronde dat het ontdekt is door een leger russische soldaten welke een heilzame bron vonden. Ze ontdekten shungiet in de bron en deden dit in hun veldflessen om het water zuiver te houden en vanwege de geneeskrachtige werking van de steen.

Dit verhaal heeft me gefascineerd en zodoende gebruik ik regelmatig shungiet in mijn water en in de drinkbak van de hond. Verder heb ik op verschillende plekken in mijn huis piramides van shungiet geplaatst. Ik combineer shungiet graag met zwarte toermalijn, welke ook een sterk reinigende werking heeft.

Tijdens een healing kreeg ik eens de ingeving om een stuk shungiet onder de te behandelen persoon te plaatsen. Zij lag op haar rug en ik plaatste het op de grond onder de tafel. De shungiet leek lagen uit haar veld op te zuigen. Ik zag verscheidene lagen vanuit haar ‘energetisch lichaam’ naar beneden zakken. De donkere materie verdween in de steen en creëerde ruimte voor een helder inzicht op de thema’s die zich aandienden; oude kennis en hernieuwde energie.

Buitengewone stabiliteit
Shungiet blijkt een supertalent in zijn soort, zo wordt beweerd. In het amerikaanse tijdschrift Rock&Gem[1] is een uitgebreid artikel gewijd aan de steenkoolvorm. Over de ongewone samenstelling van de steen wordt beschreven hoe deze veel overeenkomsten lijkt te vertonen met bepaalde samenstellingen van sommige meteorieten. Mede hierdoor denken sommigen dat shungiet specifiek is ontstaan ten tijde van de inslag van een meteoriet op de aarde. Weer anderen denken dat het een speciale gift is van Moeder Aarde, of dat het ‘gewoon’ een steen is. Wetenschappers hebben ontdekt dat de ongewone samenstelling samenhangt met de moleculaire samenstelling, waarbij 60 koolstofatomen een nagenoeg perfecte cirkel creëren. Velen geloven, volgens het artikel, dat het deze structuur is die de buitengewone stabiliteit en metafysische eigenschappen van shungiet veroorzaakt.

Metafysische eigenschappen en toepassingen van shungiet
Shungiet neutraliseert elektrische en magnetische velden, geopathische belasting en helpt tevens bij fysieke ongemakken. Het heeft een beschermende en kalmerende werking en werkt aardend. Shungiet reinigt water en omgeving en beschermt tegen gifstoffen.

Shungiet kun je op vele manieren bij je dragen en toepassen. Er zijn armbanden, speciale schijven die je op je telefoon of laptop kunt plakken, er zijn stukken in piramidevorm of als bol om een krachtveld te genereren en brokken om edelsteenwater van te maken. Je kunt ook brokken op je bureau, in de buurt van je apparaten, computer of modem leggen. In de koelkast zou shungiet ervoor zorgen dat de temperatuur lager blijft en producten langer houdbaar. Je kunt shungiet verder verwerken in zeep om huidaandoeningen te behandelen. Een brokje in de waterbak van je huisdier zou het immuunsysteem van je huisdier een boost geven. En ook het plantenleven lijkt baat te hebben bij de werking van shungiet.

EMF en shungiet
Onder imkers bestaat er een problematische situatie waarin de werkbijen hun koningen en kolonie in de steek laten, zo vermeldt Rock&GEM. Opgroeiende bijen die verzorging nodig hebben laten ze hulpeloos achter. Er bestaat de theorie dat zelfs lage frequenties van elektrische en magnetische frequenties de cognitieve en motorische functies van bijen kan schaden. Ze kunnen bijgevolg gedesoriënteerd raken en zijn niet meer in staat om te bestuiven. Een imker uit Amerika, welke shungiet in zijn eigen huis gebruikte, experimenteerde met shungiet bij de bijenkorven die hij beheerde en welke in moeilijkheden waren geraakt. Hij plaatste een aantal brokken en wat shungiet poeder bij de opening van de bijenkorven. Verder vermengde hij verf met shungiet poeder en spoot dit op het exterieur van de bijenkorf. Het resultaat was positief. Hij verloor niet langer zijn bijen en de kolonies groeiden fors.

Ben je enthousiast geworden en wil je Shungiet aanschaffen? Kom dan naar Karbonkel in Zeist. We hebben brokken, bollen, piramides, speciale stickers voor apparatuur en armbanden van Shungiet.

– Ienke Goldewijk

N.B. Dit artikel is eerder geplaatst in de nieuwsbrief van Karbonkel.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *