Toermalijn

Toermalijn is de handige en toverachtige steen, die ik ken. Gevormd in de diepe donkere aarde is het een wonder waar je stil van wordt. Word stil en neem de tijd. Kijk. Wat is dit? Zie je die kleuren, die driehoeken, is dat echt? 

Bijna niet te geloven is zijn schittering, de kleurnuances en de tekening in deze edelsteen. In geen andere edelsteen vind je zoveel: de een is helemaal zwarte en ondoorzichtige steen de andere toermalijn is doorschijnend en heeft twee van drie kleuren en weer een andere toermalijn heeft een ritmische driehoekige opbouw met zeer veel afwisselende heldere kleuren. De bovenkant van het kristal kan geheel anders zijn dan de onderkant, zoals de wortels van een plant niet te vergelijken zijn met zijn bloem. Verbonden in een krachtenspel tussen boven en onder, tussen hemel en aarde, tussen licht en duister. Toermalijnen hebben een verfijnde energie. Zij versterken evenwichtigheid en verbinding in alle lagen van jezelf. Toermalijn is zeldzaam en kostbaar: zo uniek en kostbaar als jezelf bent. 

Zwarte toermalijn: dit is een beschermer en aardende steen. Hij ontspant je energiesysteem door een teveel aan stress op te nemen. Hij werkt ook beschermend tegen negatieve gedachten van minder blije mensen. Op het fysieke vlak maken ze ons stabieler en helpt het kinderen en ouderen om niet te vallen. 

Zwarte toermalijn kan je ook prima inzetten om spanning van computers of andere elektrische apparaten op te vangen. Leg de steen dan voor je computer, op de magnetron of in de meterkast. Je ontlaadt zwarte toermalijn door hem regelmatig af te spoelen met water; je laadt hem op door hem in zacht zonlicht te leggen. 

Een klant vertelde mij een keer dat hij een zwarte toermalijn had afgespoeld in een glas. Toen hij de steen weglegde, knapte het glas in 100 stukjes. De spanning van de steen was niet genoeg weggespoeld met het water, maar had het glas doen knappen. 

Watermeloentoermalijn

Voor onze psychische en emotionele evenwicht is de watermeloen-toermalijn het meest geschikt. Deze versterkte het innerlijke licht en de geborgenheid bij jezelf. De verbinding met jezelf is de basis. Kijk en luister jij naar je diepste verborgen Innerlijk? Welk verlangen toont zich daar aan jou? Hoe wil jij zijn? Laat jij het licht zien dat je ten diepste bent? De liefde die je voelt voor jezelf, de mensen om je heen en voor de natuur? In de tijd van Kerstmis gaat het om dit licht. Dit licht dat liefde is en vrijlaat. Soms moet je er lang naar zoeken en diep voor graven, veel werk voor verzetten om het te vinden. Het is zeldzaam en kostbaar en heel dichtbij. Als je een watermeloen-toermalijn draagt, steunt hij je in die zoektocht: hij brengt je letterlijk naar de energie van je Hart.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *