Van Healer naar cheerleader

Tijdens mijn stoeipartijen met taal en profilering is er een mogelijk nieuwe functietitel naar voren gekomen. Voordat ik echter zover ben speelt zich in mij een soort titanische strijd af tussen mijn ideologieën, overtuigingen en ‘Healing’ en ‘Public Relations’. Het levert tandenknarsende spanning op. Zal de winnaar de lading kunnen dekken? En red ik dat nog voor zaterdag 29 april; de healinginloop?

Healing

Jaar en dag stoei ik met deze benaming. Eerlijk gezegd ben ik tot op heden steeds aan het zoeken naar een functietitel waarbij ik oprecht het idee heb: Já, dat is exact wat ik over wil dragen. Zoals mijn andere (zelfbenoemde) functiebenaming ‘droomvrouw’. Hartstikke duidelijk. Zo’n titel verkoopt zichzelf.

Aanstelleritis

Misschien stel ik me aan. Prima. Healer. Het beestje moet een naam hebben, toch?

Ik betrap mezelf erop toch steeds weer uit te komen op ‘healing’ als het aankomt op PR. Nog zo’n begrip overigens, waar ik regelmatig over struikel; PR. Past dat wel bij wat bij wat ik doe en uitdraag? Als ik mezelf wil ‘profileren’ ontkom ik er niet aan.

Het idee dat ik mijzelf moet verkopen stuit me tegen de borst. Het geeft me een benauwd gevoel. Ik bereik daarmee het omgekeerde van healing. Woorden als PR, profileren en healing voelen tegenstrijdig met wat ik bereiken wil; openheid, stroom, vernieuwing en eigenheid. Het is dan alsof ik een kant-en-klaar product aanbiedt en mensen probeer te ronselen. Dat is niet wat ik voel, ervaar en wil.

Ik wil mijn talenten delen, met mensen die er wat aan hebben. Ik vind het heerlijk en leuk om te doen en ik verwonder me over de bijzondere ontmoetingen, de mooie mensen en de wonderlijke voorvallen. Keer op keer. En ik ben dankbaar dat ik dit mag en kan doen.

Maatwerk

Dat zit dus vooral in mijzelf. Die aversie tegen de commerciële aspecten van het vak. En ergens vind ik het vraagstuk terecht, want als je de diepe mysteriën van het leven in een cross medial pitching speech propt en op geestelijke vraagstukken een creative full service solution biedt die algemeen toepasbaar is voor een breder publiek, dan wordt het toch een beetje lopendebandwerk, dat healen. En dat gaat gewoon niet, want het is maatwerk.

Ik heb een kant die ernstig wars is van commercie, die zich verzet tegen kantoortaal en de druk van PR. Maar ook daar kun je je zelf in vastdraaien natuurlijk. De conclusie is dat het tijd is voor healing op mijn weerstand. Wanneer ik alle plaatjes en projecties van het woord healing af haal (het is een Engels woord dat is vernederlandst, het is zo commercieel, het is zo vaak verkeerd gebruikt, verkeerd begrepen, etc.), dan klopt het eigenlijk best wel.

Healing staat voor genezing, voor heel maken wat versnipperd is geraakt. Het is een positief begrip dat als een wegwijzer aan de splitsing richting ontspanning, kleur en stroom staat. En het is een woord dat veel wordt gebruikt in de context zoals ik het toepas. Wat betekent dat veel mensen, en ik vermoed met name de new age bewegingen,  ‘de taal’ verstaan en min of meer weten waar het over gaat. En dat is zeker van belang als ik mijzelf verstaanbaar wil maken. Wil je er inhoudelijk meer over weten dan kun je dat hier lezen.

Leven met een hoofdletter

Healing gaat over communicatie. Communicatie met jezelf, je wezenlijke werkelijkheid en de diepere aspecten van Leven. Leven met een hoofdletter. Het gaat over het samenkomen en stromen van je Hogere Zelf, de orde der Natuur (ook weer met hoofdletter) en het dagelijkse, persoonlijke. Healing ruimt op wat niet meer van toepassing is. Healing geeft vertrouwen en helderheid.

Wij, de healers, bieden ruimte, zodat het voor jou net wat gemakkelijker is om dieper contact te maken met het Leven in jouzelf. Wij helpen om de bagger op te schonen die je eventueel los wilt laten en verder juichen wij je vooral toe in het vinden van autonomie en het zetten van de stappen die je werkelijk zetten wilt. In die zin kun je ons zien als cheerleaders.

Misschien moet ik de functietitel niet veranderen, maar uitbreiden. Ienke Goldewijk; Droomvrouw, Healer en Cheerleader.

Healinginloop 29 April

Zaterdag 29 april kun je mij en Corinne weer ontmoeten voor healing en cheerleading.

Privésessie

Wil je liever een-op-een contact? Of een langere sessie waarin er ruimte is voor meer aandacht voor het thema of probleem waaraan je wil werken? Dan kun je ook een individueel consult aanvragen. Laat ons weten of je graag geholpen wil worden door Corinne of Ienke.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *