Sjamanistische en energetische healing: 26 nov en 17 dec inloopmiddag

Op 22 oktober jongstleden (echt, gebruikt iemand nog zulke woorden?), was de vorige Healing inloopmiddag in de inspirerende cursusruimte van edelsteenwinkel Karbonkel. Op 26 november en 17 december zijn we er weer tussen 12.00 en 15.00 uur. 

Wat is een healing?

Een healing is een uitwisseling van energie. Kort gezegd laten we je werken op energetisch niveau en ondersteunen we dit proces. Je kunt hier meer over lezen in het artikel Sjamanistische en energetische healing; kom het ervaren.

Complementair en aanvullend

In de ruimte delen Corinne en ik de energie in. We worden twee bubbels van healingsenergie in een grotere healing-bubbel, de ruimte zelf. De mensen die komen variëren van beroep, leeftijd en geslacht. Sommigen weten precies wat ze willen (de sjamanistische drum) en anderen staan open voor verrassing (ik heb het nog nooit gedaan, dus het zal wel).

Corinne en ik werken op verschillende wijze. We zetten andere tools in, maar in de essentie doen we hetzelfde. Wanneer ik in een healing bezig ben, voor een man van middelbare leeftijd, begint Corinne, vanuit ‘haar’ helft, in de ruimte op de drum te slaan. Ik hergroepeer mijzelf en laat de drum vibratie meewerken in de healing. Wonderlijk hoe dat in elkaar over lijkt te lopen. Zonder samen te werken, werken we samen. Zonder direct contact vullen we aan en bevestigen elkaar. Zo werkt dat. Samen opschonen geeft een boost, alsof je elkaar in de onderstroom draagt en je gedragen weet. Ik denk aan het spreekwoord; “hoe meer zielen, hoe meer vreugd”. Ik zie voor me hoe onze zielen, van mij, Corinne en alle deelnemers, helen, samenvoegen en dit groter wordt als geheel. Sterker.

Eenheid

In essentie geloof ik dat we uit één bestaan. Ik zie mijzelf als een afgesplitst deel, een klein “splintertje” van een veel groter geheel. Nu is geloof eigenlijk niet het juiste woord; ik ben ervan overtuigd. In een eigen ervaring tijdens een 10-daagse stilteretraite (Vipassana) had ik op de 9e dag een vreemde verschuiving in mijn bewustzijn. Heel even ervoer ik, begreep ik op een heel ander niveau, dat ik iedereen was. De mensen waar ik naar keek, die ik niet kende. Het was alsof ik door reeksen mens-identiteiten heenging, maar allemaal in hetzelfde ogenblik. Ik wíst het. Het was zo. Hoe leg je zoiets uit? Ik snap het zelfs zelf niet meer, nu ik het niet meer zo ervaar als dat ik toen deed.

Maar goed, dat duurde ook niet lang, want ruim voor de dag om was hield ik me alweer bezig met mijn volgende maaltijd, het gesnurk van mijn kamergenote en het geblaat van de lammetjes in de wei. Waarom vertel ik dit?

Ik ben een mens en ook ik ken gedoe, emoties en de malende tanden van het leven. Als ‘splinter’ zijn we niet heel, maar samen zijn we ook nog niet heel, want er is dan nog steeds hiërarchie en onderscheid. We zijn onderdeel van een collectief in weer een groter membraan van dimensies. Zie het als matroesjka poppetjes. Alles valt in elkaar en deze verschillende dimensies kunnen elkaar beïnvloeden. Hoe het allemaal exact zit weet ik natuurlijk niet, want ik bevind me in een relatief onwetend collectief veld, en kan hier niet voorbij waarnemen. Ik heb wel ondervonden dat er met ‘buitenaf’ communicatie mogelijk is, daarom weet ik dat er meer is. Maar hoe meer we onze krachten samen bundelen, hoe meer we als mens collectief invloed uitoefenen op een thema, idee of geloof, hoe groter de kracht om het waar te maken. Persoonlijk kunnen we dat overigens ook, maar dat is op relatief kleine schaal. Samen kunnen we meer. We kunnen bijvoorbeeld de angst in de wereld vergroten door deze massaal gewichtigheid en body te geven. Dit doen we door veel weerstand te bieden, dingen te ontkennen, het gevecht aan te gaan en door de focus op angst, oorlog en lijden te leggen. We kunnen ook liefde, lichtkracht en vreugde vergroten door massaal hierop te focussen.
Het is waar, waar je aandacht gaat, daar gaat het stromen.

Tovenarij

En dat is ook wat er gebeurt tijdens een healing. Er ontstaat een vereniging in energie. De interactie, onze aandacht voor elkaar op een ander niveau, voorbij persoonlijke meningen, adviezen en oordelen zorgt voor heling. Als een neutrale hechtpleister tussen verscheurd vlees. Het geeft lucht aan ‘de wond’ en herstelt, omdat er ruimte ontstaat voor energie in de vorm van bewustzijn, oerwijsheid. Wij vormen tijdens de healing een brug en we helpen je om jezelf tijdelijk niet voor de voeten te lopen. En man, wat kan dat opluchten.

Tot 26 november!

We werken op volgorde van binnenkomst, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Privésessie

Wil je liever een-op-een contact? Of een langere sessie waarin er ruimte is voor meer aandacht voor het thema of probleem waaraan je wil werken? Dan kun je ook een individueel consult aanvragen. Laat ons weten of je graag geholpen wil worden door Corinne of Ienke.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *