Zonnesteen

Nu de winter eraan komt, is het tijd om mijn vuur aan te wakkeren en te beheren. Waar word ik innerlijk warm van? Neem ik de tijd om te voelen hoe het met me gaat? Ga ik zitten om te genieten van de warmte van het brandende vuur, te luisteren naar jouw en mijn verhaal? Ook innerlijk vuur heeft bescherming nodig. Teveel wind – en je vlammetje waait uit. Teveel werk, teveel drukte, teveel… Het draait dus om toepasselijkheid. Gloei je nog van binnen?

De zonnesteen speelt een spel met het licht. Ik hou hem vast tussen mijn vingers en zie oranjebruine schittering, met flitsjes van groen, geel en goud. Net vonkjes, net schubbetjes, net glitter, net niet echt. Hoe is het mogelijk? Ik voel die schittering als een warme tinteling in mijn buik en onderrug. Het wordt daar warm, het voelt goed. Het gloeit meer en meer hoe langer ik in de steen kijk. Ik word er blij van, vrolijk, voel me krachtig en energiek.

De zonnesteen is een veldspaat, het broertje van de witte of grijze labradoriet en van de maansteen. De glinstering wordt veroorzaakt door insluitsels van microscopisch fijne ijzerplaatjes of koperkorreltjes. Deze steen voorziet het 1e, 2e en 3echakra van warmte, optimisme en wijsheid. Hij ondersteunt eigenwaarde, plezier en daadkracht en geeft je leiderschapskwaliteiten.

Vanmorgen heb ik een edelsteenbehandeling gegeven; daarbij legde ik zonnestenen op iemands lichaam. Na vertelde ze mij dat ze innerlijk helemaal warm was geworden. En laat je niet bedotten. Ken je die elektrische kacheltjes met een stekker eraan? Vreselijk nep. Ook zonnesteen wordt na gemaakt. De goudsteen is gefabriceerde nepzonnesteen. Nog erger dan vreselijk. Let dus goed op. Ga voor echt, ga voor jezelf. Waar word je warm van? De zonnesteen verwarmt van binnenuit. Ga ermee mediteren – of drink het als edelsteenwater tegen gevoelens van en neerslachtigheid. 

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *