Corinne Hendriks

Even voorstellen. Mijn naam is Corinne, maar wie ben ik en wat doe ik? De foto’s die je hier ziet, lichten een tipje van de sluier op. (Ja, ook in dat opzicht wordt hier opgelicht.) Want ik sta erop met veren van de blauw-gele ara.

Over mij

De ara is een belangrijke vogel voor mij, omdat het mijn totemdier is. Dit wist ik niet totdat ik een sjamanistische opleiding ging volgen. Ik heb Ara niet zelf uitgekozen Een totemdier kiest jou als je je aardse leven begint. Ara inspireert me en helpt me in te zien dat ik eigenlijk een vrije en blije vogel ben die hoog kan vliegen. De enige die me aan de grond houdt, dat ben ikzelf. Ik ben kleurrijk en creatief en ik hou ontzettend van schrijven en (spelen met) taal. Daarnaast heeft het spirituele me altijd aangetrokken en dit verrijkt mijn leven.

Maar ik ben niet altijd een en al zonneschijn (geweest). Verslavingen, depressie, angst, trauma, diep verdriet, ik ken het allemaal. Veel ervan heb ik inmiddels een plekje kunnen geven, maar soms ga ik evengoed nog op mijn bek. Dan staan de flessen wijn weer op tafel. Of alles voelt zwaar en beangstigend en dan wil ik het liefst nooit meer uit mijn bed komen. Dat is ok, ik ben ook maar een mens. Deze ervaringen maken dat ik me over het algemeen goed in kan leven in anderen. Niets is mij tenslotte vreemd.

Gelukkig leer ik steeds beter hoe ik hier weer snel uit kan komen. Dust yourself of and try again, zoals zangeres Aaliyah zo mooi zong. In mijn columns en artikelen kun je lezen hoe ik soms oplicht, dan weer uitdoof, voorzichtig flakker en volop straal.

Wat ik doe

Ik heb, nieuwsgierig en zoekend als ik ben, verschillende dingen gedaan in allerlei richtingen. Van biologisch-dynamische landbouwschool tot een afgeronde studie Nederlands aan Universiteit Utrecht. Ook in spiritueel opzicht is er al van alles op mijn pad gekomen. Ik ben bekend met Een Cursus In Wonderen en heb ooit een opleiding Transpersoonlijk Coachen gedaan. Een paar jaar geleden heb ik eindelijk geluisterd naar mijn hart dat al lang riep: Sjamanisme! Ik krijg les van Petra Giesbergen (Instituut voor Siberisch Sjamanisme), waar ieder jaar mijn kennis van het sjamanisme verder verdiept wordt. Ik werk al heel lang en met veel plezier bij edelstenenwinkel Karbonkel in Zeist en heb daar ontzettend veel geleerd over edelstenen.  

Ik heb een eigen praktijk waarin ik sjamanistische healing en edelsteenbehandelingen aanbied: Arara Healing. Kijk voor meer informatie op www.ararahealing.nl of stuur een mail via info@ararahealing.nl.