Sodaliet

“Geef mij maar een paar kilo!!”zegt een klant enthousiast als ik over de sodaliet vertel. We kunnen zo de behoefte voelen aan steun in de rug, voeten op de grond, een helder hoofd, frisse koers of nieuwe doelen. De behoefte voelen om je weer te verbinden met je eigen waarheid en dus de vrijheid om je eigen diepe gevoelsstroom te volgen. Hoe doe je dat?

Verpoos een tijd bij de sodaliet: het diepe grijsblauw tot zwartblauw is met witte aders doortrokken. Levensaders vanuit rustgevende donker.

De corona-tijd richt onze blik nog sterker naar binnen. Wie ben ik, wie ontmoet ik in mezelf en hoe wil ik in de wereld staan en zijn? Toe maar, zware kost. Je zou er nog een brok van in je keel krijgen. Onze spirituele kant heeft voeding nodig: aandacht van onszelf en een steuntje van de edelstenen. 

Sodaliet is een steunpilaar. Ik heb in de winkel twee boekensteunen van sodaliet die ik wel verkoop als huwelijkscadeau. Zoals je elkaar kan steunen in een relatie door er te zijn voor de ander en toch niet minder voor jezelf, door samen te groeien, omdat er tussenruimte is. Sodaliet is als een rots in de branding, je kan ertegen aanleunen, bij thuis komen. Waarbij je voelt dat het de geestelijke wereld is, die achter je staat. Het is een oorsprong-steen.

In elke levensfase zitten perioden, waarin we behoefte hebben aan geestelijke steun.

Voor de drukke kleine kinderen kan sodaliet helpen het leven iets meer aan hen voorbij te laten gaan. Het heeft een beschermende werking voor ieder die overgevoelig is. Ik adviseerde een keer een sodaliethangertje voor een peuter, omdat hij zo moeilijk de dag los kon laten. Hij had inslaapproblemen. De volgende keer dat ik zijn moeder sprak, vertelde ze, dat hij al bij het avondeten in slaap was gevallen. Het is niet dat sodaliet je slaperig maakt, maar wel dat je de wereld los kan laten en naar binnen kan gaan. 

Sodaliet stimuleert juist creatieve inspiratie, concentratie, inzicht en logisch denken. Het brengt het voorhoofdchakra in evenwicht. Zodat het niet te open staat en overstelpt wordt door indrukken, maar verbonden blijft met de eigen innerlijke focus en het innerlijke zien. Dit chakra ontwikkelen we pas echt vanaf ons 12e jaar en gaat over het inzien wie we ten diepste zijn en hoe we graag leven. Het verruimt onze voorstellingsvermogen en laat ons afscheid nemen van dogma’s, regels en wetten, omdat het onze heimwee naar vrijheid versterkt. De levensfase van de puber kan ook wel een sodaliet-rots gebruiken. Sodaliet heeft een kubisch kristalstelsel: het zet je goed op de grond en verbreedt je kijk op het leven. Ook een kilootje voor de ouders van pubers voor een rotsvast vertrouwen in kindlief?

En als we helemaal wat druk geworden zijn door alle verantwoordelijkheid en plichtsbesef en onze bloeddruk te hoog is geworden, biedt sodaliet uitkomst. Hij verlaagt de bloeddruk. Dit is natuurlijk iets wat je prima kan meten en waar de werking van edelstenen direct zichtbaar wordt. Ook langdurige heesheid kan worden aangepakt met sodaliet. Het geestelijke wordt zo een direct lichamelijke ervaring die opluchting schept. Spreekt vrijuit!

(Dit artikel is eerder verschenen in De Seizoener en op karbonkel.nl)

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *