Powerhouse Olivijn

Dromen van zuivering

Ik ben op een terrein, samen met de man en Simba. We komen bij een afgesloten gedeelte, waar onderzoek wordt gepleegd. We kunnen erdoor, maar er staat een groot waarschuwingsbord: “Niet doorlopen als u olivijn bij zich heeft. Olivijn kan de kwaliteit van het bodemonderzoek ernstig verstoren.” Waarschijnlijk onderzoeken ze de kwaliteit en hoeveelheid straling in de bodem en de grond, bedenk ik me. Mijn stukje olivijn ligt thuis. Ik loop door de smalle groene entree met metalen hekken. Simba en de man komen achter me aan.
Ik ben er danig van onder de indruk dat zo een klein stukje olivijn zoveel invloed kan hebben op de meetapparatuur en de kwaliteit van de grond. Ik loop een stuk over het terrein en kom bij een kantoortje of keukentje achteraan in het gebouw. Het is nog wat ouderwets allemaal, met gelig licht, een smalle ruimte. Een onderzoeker geeft mij een glazen onderzoeksbakje, met stukjes bleke olivijn. Hier kan het weer wel, de ruimte is beschermd. Ik mag een stukje uitzoeken en Simba ook. Ik zoek ook een stukje voor de man uit. Hij staat nog verder terug, buiten op het terrein.

Deze droom had ik naar aanleiding van een cursusdag, van de kristalopleiding, bij Wendela Copijn. We hadden een bijzondere ontmoeting met de olivijn en haar eigenschappen. Ik was verwonderd door de impact en het belang van de olivijn, of peridoot op de aarde. Diep verborgen omvat ze een groot deel van de aardkern en tegelijkertijd is ze vollop in de ruimte vinden. Mijn gevoelens in de droom bestaan overwegend uit verwondering en nieuwsgierigheid. Ik had een stukje olivijn mee naar bed genomen, om mee te dromen, maar het was zo actief dat ik er niet van in slaap kon komen. Ik heb het weer weggelegd, maar de droom kwam tóch. Vervolgens heb ik vaker bijzondere dromen mogen ontvangen over het mooie mineraal.

Vorming van de aarde… Van een etherisch begin tot een fysiek tastbaar gegeven

In de aardkern bevindt zich (naar alle waarschijnlijkheid) vloeibaar metaal (o.a. nikkel en ijzer). En stel je dan voor dat daarom heen zich een vloeiende laag, enorme prachtig groene peridoot, olivijn bevindt rondom de hele aardkern. Deze laag is tussen de 300 en 400 (!) kilometer dik en straalt levenskracht uit. Moet je je voorstellen… Wat een powerhouse van een droom kan daarvan komen? En op welke manier zijn wij als mens hiermee verbonden?

Uit de klei zijn wij gemaakt. Want zonder al deze mineralen uit onze mooie aarde was het niet eens mogelijk een lichaam op te bouwen. De olivijn mag zomaar een stuk gesteente lijken, maar ze is een diepgaand onderdeel van ons eigen bestaan.

Het meest voorkomend aan mineralen in de olivijn zijn magnesium, ijzer en silica. Het magnesium is het mineraal dat voor de schitterende groene kleur zorgt en onontbeerlijk is voor ontspanning. De groene kleur is verbonden met het hartchakra en (fysieke) genezing. Ijzer zorg voor een goede verhouding van het bloed. Heb je gedroom over ijzer? Dan kun je daar hier meer over lezen.

Als je droomt over de olivijn, op welke manier kan deze groene vriend je wellicht heling en ontspanning brengen? Let ook op de overige omstandigheden in je droom.

Een geschenk uit de hemel

Het bijzondere is dat olivijn niet alleen vanuit de diepten der diepten naar ons toe komt, maar soms ook weleens letterlijk uit de hemel komt vallen: ingesloten in de brokstukken van een meteoriet met de naam pallasiet (in de winkel Karbonkel staat een prachtig exemplaar). Het is een mysterieus en krachtig gesteente, de olivijn, het peridoot. Want, of de olivijn nu uit de hemel komt vallen, of als vuurbom wordt uitgespuwd door een woeste vulkaan, het blijft een onaangekondigd en indrukwekkend geschenk.

Het is zelfs zó bijzonder dat je er CO2 mee kunt neutraliseren. Rijkswaterstaat heeft de olivijn als één van de oplossingen aangedragen ter vermindering van CO2:

Olivijn kan helpen de koolstofdioxide in de lucht af te vangen en zo als negatieve emissie bij te dragen aan CO2-reductie. Deze werking van olivijn is het meest effectief in gemalen vorm, dus van ruwe kiezels tot zand.
                                                                                   
Magische eigenschappen en contact in dromen

De olivijn is dus zeker niet zomaar een steen, maar één met verhaal en karakter. Ik heb vaker gedroomd over de olivijn en iedere keer heeft de droom een narratief karakter en een speciale boodschap. Het wezen van de olivijn is overduidelijk ondernemend, actief en vol van levenslust. En ze is niet bang om zichzelf te promoten. Je ziet haar zelfs terug in het lentegroen van de eerste blaadjes aan de bomen, het verse gras en bijzondere meteorieten. Ze geeft levensenergie, reinigt, heelt en ondersteunt bij zware invloeden en emoties.

Droom je over de olivijn dan kun je alle bovenstaande eigenschappen in ogenschouw nemen. Wat zeggen deze kwaliteiten jou? Wil je er meer of minder van?

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *