Heliotroop

Heliotroop is een donkergroene steen met rode vlekjes. Het ontstaat door afzetting en voegt zich in spleten, waar ruimte is. ‘Helios’ betekent ‘zon’ in het Grieks en ‘troop’ komt van ‘trepein’ dat ‘veranderen’ betekent.

Het donkere groen van de heliotroop is oud en wijs en heeft niets van het frisse groen van de lente. Het is groen naar het zwarte toe en als je geluk hebt zitten er hier en daar kleine rode vlekjes in. Druppels bloed van Christus, zeiden de mensen in de Middeleeuwen. Christus bloed is genade, is hoogste liefde, is vrij zijn van lijden, is vreugde, is Nieuw Leven. Heliotroop resoneert met deze geestelijke bescherming. Het is een krachtige healingstone, die de kracht van de Zon en van verandering uitstraalt. Tastbare spiritualiteit met een specifieke informatie: de hoogste genade stroomt door jou tot in jouw fysieke lijf. Heliotroop maakt gezond, sterkt het immuunsysteem en verbindt je handelen met je hart en met de aarde.

Het is weer bijna Pasen, feest van de opstanding, van de overwinning op de dood. Het leven gaat door, hoe dan ook. Ook de zwaarte, ook het stille lijden, ook de schaamte en de eenzaamheid, ook het geweld als je er geen einde aan maakt. Als je niet handelt, niet verandert en je eigen illusies voedt met valse hoop dan gaat het eindeloos door. Ik deed dat voor lange tijd.

Liefde, ja dat wilde ik weten wat dat was. Ik was 19 jaar en koos een weg van Lijden in de liefde. ‘Als hij maar gelukkig was’ duurde 20 jaar. Waarom bleef je zo lang bij hem vragen mensen dan? Illusie: Mijn Ego had geïnvesteerd en ik had geleerd dat inzet beloond moest worden. Trots en schaamte. En lijden moet je dragen. Maar was dat wel zo? Wat leverde het mij op? Nog meer lijden en geestelijke zwakte. Toen waren de donkerste diepten bereikt en ik kon weer gaan opbouwen. Eindelijk een nieuw begin.

Het duurde een tijd voor ik het beeld van de lijdende Christus kon zien als een kruispunt waar je op staat: kies je voor nog meer lijden of kies je voor verandering? Heb jezelf lief en je naasten als jezelf? Begin met jezelf op nummer 1 te zetten. Leef de liefde. Kies voor innerlijke rust. Dat is een weg van bewustwording. En daar komen de edelstenen bij van pas.

Ik ging heliotroopwater drinken. Dat is water waar de heliotroopsteentjes hun informatie aan af hebben gegeven. Door de steentjes samen met een bergkristalletje in een waterkan te leggen, neemt het water de informatie van de edelsteentjes op. Het werkt door in de verschillende lagen van ons zijn: na 3 maanden was mijn kalknagel verdwenen en die is nooit meer teruggekomen. Ook gaat de griep aan onze deur voorbij. Heliotroop ontstaat als verbindende aardlagen en werkt verbindend naar onze diepste lagen van het Zelf. Het brengt je naar je hart en naar het verwezenlijken van de wensen van je hart. Veranderingen in mijn leven gaan gestaag door als ik kies voor wat ik ten diepste wil. Nu ben ik meer tijd aan het vrij maken voor het geven van Edelsteenbehandelingen.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *