Dromen en gedachtenkracht

Déjà rêvé

Gelukkige dromen komen uit, niet omdat het dromen zijn, maar omdat ze gelukkig zijn. En dus moeten ze wel liefdevol zijn.

Een Cursus in Wonderen

Ken je dat gevoel? Dat je op een nieuwe plek komt en heel zeker ervaart dat je er al eens bent geweest? Of je voelt stellig dat je iets al eerder hebt meegemaakt? Déjà vu noemt men dat.

Er zijn vele theorieën over. Tussen de oren en dat soort dingen. Wetenschappelijke verklaringen…

Al eens eerder gedroomd

Het overkomt me geregeld dat ik denk Hé, dat heb ik gedroomd. Ik vermoed dat het ontdekken, of herbeleven, van een droom in het dagelijks leven min of meer eenzelfde soort ervaring is als een déjà vu. Er is zelfs een aparte aanduiding voor in het frans; Déjà rêvé. Een mooie duiding met de betekenis “al gedroomd”.

Droomkracht

Het zit dus echt tussen de oren!

Want, wordt niet alles eerst bedacht voordat het vorm aanneemt? Komt het design van een auto niet eerst van een tekentafel? En waar komt die tekening vandaan? Juist! Uit het mentale. De auto waar je in rijdt, of de fiets waar je op fietst, was ooit niet meer dan een idee. Een gedachte. Gedachtenkracht; een prachtig woord. Een immens begrip.

Denk er eens over na. Zou het zo kunnen zijn dat we onze eigen werkelijkheid creëren doormiddel van onze gedachten? En wat voor rol zouden onze dromen dan spelen in die realiteit?

Mindset

Een cursus in wonderen leert dat geluk ons leidt naar een zacht ontwaken. Met wakkere ogen dromen, ook in de droom van je leven. Lucide dromen heet dat. Oftewel helder dromen. Het is een staat van helderheid waarin je bewustzijn zich verruimd. Een bewustzijn waarmee je kunt spelen in je dromen en wat zijn effect heeft op je dagelijks leven. Het is meditatie.

Het is niet de droom die het geluk bepaalt, maar het geluk dat de droom bepaalt. De juiste vraag is dus; met welke mindset creëer je je droom?

De droomwereld kun je afdoen als onbelangrijk en wazig. Maar dan mis je een heleboel informatie over jezelf. En vooral ook een heleboel lol! Vooral als je ervan uitgaat dat je heel wat jaren van je leven dromend doorbrengt. Je kunt er zoveel meer uithalen. Al spelenderwijs tot prachtige conclusies komen. Ben je niet nieuwsgierig naar de oneindige mogelijkheden in de droomwereld?

Durf te dromen!

Heb je na alle info op deze pagina het idee (lees ook Je weet het wanneer je het voelt!) dat je niet weet hoe je kunt dromen, of je dromen onthouden? Hier dan een leuke oefening om meer feeling te krijgen met de droomkracht in jouzelf (je kunt dit overdag doen of voor het slapengaan):

Droomoefening

Als je tijd hebt en even alleen kunt zijn, trek je dan terug. Zorg dat je je comfortabel voelt en dat je niet gestoord wordt. Sluit dan je ogen, ontspan jezelf door rustig en diep te ademen en focus om wakker te blijven, terwijl je diep ontspant. Laat een beeld in je opkomen en laat dit groter worden voor je geestesoog. Probeer zoveel mogelijk details te onderscheiden. Probeer het niet te beïnvloeden maar laat het ontstaan vanuit je geest. Neem de tijd om beelden op te laten komen, ook als je er niets van begrijpt, en op je in te laten werken. Forceer niets. Als er niets komt is dat ook goed. Kijk dan naar het niets. Let op kleuren, vormen, misschien hoor je geluiden of ervaar je sensaties. Geef het de tijd en probeer niet in slaap te vallen. Wanneer je zover bent kun je je belevingen opschrijven.


Wil je meer weten over een specifiek droomsymbool, zoek het dan op in de droomencyclopedie. Wil je meer weten over droomwerk, coaching of een energetische sessie, kijk dan op IenkeGoldewijk.nl

About Author