Labradoriet

Labradoriet is een calcium-natrium-aluminiumsilicaat-veldspaat. De naamgeving komt van het Canadese schiereiland Labrador. In eerste instantie komt de grijsgroene steen onaantrekkelijk over, zelf een beetje saai. Hij is massief en zonder mooie puntige kristallen, gevormd in grote massa’s.  Hij is gelaagd en doortrokken van zwarte rimpels. Wat is dit voor steen? Ik draai hem om. Het licht valt erop.

Een vurig kleurenspel vlamt mij tegemoet. Het schiet mijn ogen in en dringt diep naar binnen. Ik zie lichtblauwe-turquoise schitteringen, goud-oranje vlekken, diep donderblauwe tot groengele banen, zelfs soms rood en violet. Wouw! Wat is dit? Wat zie ik? Het is net een stukje regenboog in mijn handen? Het is fascinerend en trekt al mijn aandacht. Als ik hem weer uit het licht draai, is alles weg en is hij weer grijsgroen en leeg. Het vlammend kleurenspel ligt vast omsloten in het groen-grijs. Daar waar het licht erin kan vallen, breekt de kleur open.

In de winkel krijg ik vaak de vraag: “Heb je een steentje die me kan beschermen? Ik heb last van te veel prikkels, ben hoog gevoelig en ook moe.” Of soms verwoordt een kind het zelf: “Ik ben zo onzeker en het is me zo te veel in de klas en dat is niet fijn.”

Vaak biedt het dragen van een labradoriethangerje uitkomst. Wil je je kind of jezelf tegen ‘de kou’ beschermen, dan is de energie van labradoriet als een regenboogmanteltje voor je energieveld. Het laat een te veel aan negatieve informatie langs je heen gaan en richt je aandacht naar binnen. Voor een kind werkt het meer onbewust, maar het effect is wel dat het zich beter voelt en meer contact heeft met zichzelf. Je ziet weer meer zelfvertrouwen, het wordt vindingrijker met meer creatieve plannen. 

Voor een volwassene werkt het net zo goed zo, maar brengt het je ook bij een stuk reflectie over jezelf; als je naar de wereld kijkt en naar alles wat er op je afkomt, hoe zie je de wereld dan? En wie kijkt er eigenlijk? Wie is die ‘ik’? Wie ben ik eigenlijk en wat wil ik doen? Waar is mijn kinderlijke onbezorgdheid gebleven en hoe haal ik haar weer in mij terug? Het verbindt je weer met je gevoelslaag, die laag van jezelf die je vertelt hoe iets voor jou voelt: schitterend of saai. Ook is het opvallend dat je minder moe bent aan het einde van de dag door het bij je dragen van labradoriet.

De energie van labradoriet doet illusies verdwijnen. Illusies zijn onze kijk op de wereld, waarin onze denkpatronen vast zijn komen te zitten en die dan meer pijn dan vreugde opleveren. Labradoriet helpt je inzien wat de werkelijke waarde is van je doelen, het helpt je jouw intuïtie te ontwikkelen en de wens zaken te creëren die het hoogste goed dienen. 

Kan ik mij een slag draaien zodat het hoogste Licht weer op mij valt? Labradoriet bevordert spirituele groei en bewustwording: het helpt je inzien dat je kan schitteren en volkomen veilig bent in het hoogste Licht dat alles voedt en beschermt. Dat brengt een diep gevoel van kinderlijke zorgeloosheid en innerlijke rust.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *