On the rocks – Elixers van edelstenen

Tijdens een contemplatieve wandeling zag ik een poster hangen in een bushokje: 

Live life on the rocks.

Hoe toepasselijk. Direct dankte ik het Universum, Spirit, of welke grappige geest dit dan ook mogelijk moge maken. Ja. Living life on the rocks. Alles zit erin; genot, liefde, leven, aarde, bezinning. Een ogenschijnlijk dorre kale rots herbergt kracht en leven. De rotsen en bodem onder onze voeten ondersteunen, dragen en bepalen wat er wel en niet groeit.

De mens kan veel, maar het is de basis van de aarde die bepaalt wat er gebeurt. Een uitgestrekte harde rotsbodem vraagt om geduld, een zachte vochtige aarde geeft openheid en vruchtbaarheid weer. We zijn overgeleverd aan deze immer bepalende basis. De grond onder onze voeten, de huid van onze moeder, geeft en neemt vol overgave en liefde. Ze laat stromen, ze verzacht, verhardt, verdicht, opent en smelt. De bodem is een avontuur, met kiemen van nieuwe zaden, vol van verassingen en creatiekracht.

Goed, ik hoor je denken; “gaat die reclame niet over een drankje?” Jazeker. Maar ook daar zijn verrassende combinaties van te maken. Bij een drankje ‘on the rocks’ kun je denken aan één of ander beroemd drankje met heerlijk verkoelend ijskristal erin. Je kunt ook denken aan elixers gemaakt van kristallen of stenen met mineralen, waarbij de sporenelementen en de energie van de stenen het water verrijken. Zo zijn er uitstekende combinaties van water met stenen die helend en ondersteunend kunnen werken.

De japanse onderzoeker Masaru Emoto heeft water blootgesteld aan verschillende vormen van energetische informatie en daarna bevroren tot ijskristallen. Deze ijskristallen laten heel duidelijk zien wat het effect is van een boodschap op de moleculaire samenstelling van het water. Deze foto’s heeft hij verzameld in het boek De boodschap van water. Ook edelstenen geven informatie af en kunnen zo een heilzame uitwerking hebben.

Edelstenen in je drinkwater

Bergkristal is een steen die het water zuivert. In combinatie met rozenkwarts en amethist heb je een krachtig zuiverend edelsteenwater die vitaliserend werkt en rust, balans en harmonie brengt. Shungit in je water neutraliseert alle straling en houdt het water langer goed. Wanneer je dit drinkt helpt het je lichaam om zich te ontdoen van toxische belasting. Ook een combinatie van toermalijn met bergkristal heeft een ontgiftende werking.

Met heliotroop in je water kun je genezen van schimmelnagels en je immuunsysteem een fijne boost geven. Je kunt je glas of karaf op onderzetters van versteend hout zetten voor een aardende en ontspannende werking.

Rode jaspis brengt levensenergie aan het water. En chalcedoon helpt om de stromen in het lichaam op gang te brengen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van edelsteencombinaties in water, ben je op zoek naar ondersteuning, of wil je gewoon een ‘life on the rocks’ laat je dan adviseren door de specialisten van edelsteenwinkel Karbonkel.


Dit artikel is eerder verschenen in de nieuwsbrief van Karbonkel.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *