De Tijgeroog

Ik kijk naar de tijgeroog. Ik zie vezelige lijntjes, nauw aansluitend goudbruin. Ze lopen van onder vrij recht naar boven over de hele steen en verbinden de beide kanten. Het is net een gouden lok haar, netjes gekamd met een beetje slag. En dan als is de steen heen en weer beweeg, zie ik horizontale lichtbanen bewegen, allemaal net een iets andere tint goudbruin. Het is fascinerend, ik kan er geen genoeg van krijgen om het te zien schitteren.

Ik zit op mijn meditatiekussen op de grond; buiten zingen de vogels hun avondlied. Ik stel mij voor hoe ik mij grond door af te dalen de aarde in, dieper en dieper; een riviertje neemt mij mee en ik stroom naar het diepe hart van moeder Aarde. Ik zie een bol van gouden licht en stap erin. Vrede, ruimte en vrijheid omringen mij. Ik sla mijn ogen op en laat de energie van de tijgeroog naar mij toe stromen. Ik voel het ritme van de steen, de energie komt in golven fluorescerend licht naar me toe. Golf na golf stroomt bij mij binnen, als ik de steen iets draai voel ik het licht op een andere plek. Weer ben ik gefascineerd. De kracht is enorm, bijna onaangenaam. 

Dan open ik mij naar boven en nodig het spirituele licht uit zich kenbaar te maken. Mijn helpers zijn er maar blijven op de achtergrond; ik blijf helemaal vrij om zelf mijn stappen te bepalen. De tijgeroog ligt in mijn hand. De energie brengt mijn linker en rechter kant in balans, voelbaar in mijn lichaam als een lemniscaat (liggende 8). Ik voel de energie tot in mijn tanden, bizar.

Tijgeroog bestaat uit in silicaat gebonden asbestvezels. Geheel ongevaarlijk, zoals elektriciteitsdraden met plastic zijn omsloten, zo sluit kiezel deze vezels in. Het wordt geassocieerd met de kosmische gouden lichtstraal die alles verbindt en zelfvertrouwen schenkt. Hij staat voor de stromen goud-goddelijk licht, die in deze tijd in toenemende mate naar ons toe komen rollen en alles echt alles in het licht zetten. Het is dit gouden licht dat beschermend werkt, ons zelfvertrouwen en onze vrijheid versterkt. Maar ons ook alles laat zien door dat het afstand schept, zodat je ziet waar je verward bent of uit verbinding. Wij maken ons beelden en wereldbeelden, voorstellingen die individueel en/of collectief onze kijk op het leven bepalen. Informatie van buiten voedt onze voorstellingen; heeft onze betekenisgeving zin, heeft het een gouden randje? Tijgeroog versterkt het 1e chakra: je recht om er te zijn; het versterkt je 2e chakra: je recht om te voelen wat jij voelt; het versterkt je 3e chakra: je recht om te handelen. Te handelen vanuit het gouden licht! Tijgeroog brengt concentratie, distantie en overzicht. Het verbindt je hoogste gouden zelf met je individuele handelen om ook golven goud licht uit te kunnen laten stromen de wereld in. Een klein stukje tijgeroog is ruim voldoende: let op het effect. Wat dient zich aan? Zet jezelf in jouw gouden licht van top tot teen! Vanuit jouw vrijheid neem je jouw ruimte in en leef je in vrede.

Tijgeroog-edelsteen-karbonkel-zeist.jpg

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *