Rozenkwarts

Pasgeboren liefdeslicht

Mijn hart verheugt zich op Kerstmis, zodra de eerste adventskaars aangestoken wordt. Als kind al vulde mijn gemoed zich met de vreugdevolle kerststemming op de vrijeschool. Het zingen, de geur van dennengroen en het kerstspel waren magische ingrediënten rond de geboorte van het Kerstkind. Op school zagen we hoe een mooie engel het kindje, als was het een lichtende ster, in de armen van Maria legde. Het kwam uit de hemel, uit het hart van de kosmos, om liefde te brengen op aarde. ‘Josef en Maria’ speelden we thuis ook graag. Ik deed een blauwe doek om mijn hoofd, die ik keurig omvouwde onder mijn oren en vastspeldde onder mijn kin. Ik was Maria – en vond dat ik er prachtig uitzag. Misschien vind ik daarom de hoofdoeken van moslimdames zo mooi staan.

Vorige week ontmoeting ik buurtbewoners uit de straat. Ze wandelden voor het eerst buiten met hun pasgeboren tweeling. Ik zag hoe ze lagen te slapen in de kinderwagen: vol overgave, vol vrede, stralend, naar binnen gekeerd. Er straalde een diepe rust van hen uit, alsof hun ziel in aanbidding was van het hoge liefdeslicht van de hemel; hun lijfjes ontspannen en vol vertrouwen aan hun ouders toevertrouwd. Zo kwetsbaar en schoon, zo krachtig en teer. Zo stil en vol verwachting. Elke keer verrast me deze verstilling weer, als ik de kans krijg om een pasgeboren kindje te zien.

Rozenkwarts pas bij deze stemming. Het is de energie van liefde, die rozenkwarts uitstraalt. Het is uitermate geschikt om in de kamers van baby’s en kinderen te leggen, omdat deze liefdevolle verstilling hun hart aanraakt. Het hart kent deze energie, deze diepste, zachte innerlijke aanbidding van het leven. En ons hart voelt zich daarom gesterkt door rozenkwarts. Voor volwassenen is het ook een heerlijke steen voor in de slaapkamer: het stimuleert de verbinding met jezelf en je partner, het maakt romantisch en pittig. Rozenkwarts versterkt ook je beslistheid, omdat je voelt dat jouw hart heilig is. Jij bent er zelf verantwoordelijk voor: als je wordt gekwetst, ben jij degene die het toelaat. Het gevoel, dat je kostbaar bent en krachtig, maakt je sterk. Je voelt je verbonden met het hoogste liefdeslicht, dat vanuit de kosmos je hart vult,

Liefdevol zijn betekent in evenwicht zijn met jezelf en je omgeving. En heel helder voelen waar je behoefte aan hebt. Voelen wat je nodig hebt en dat voor jezelf regelen maakt je vrij. Anderen niet op je laten leunen, maar hen wel van dienst zijn binnen je mogelijkheden, maakt hen vrij. Mijn waardigheid hangt niet af van wat er naar mij toekomt, maar van wat er van mij uitstraalt. En dat hangt af van mijn ‘innerlijke aanbidding’. Die focus op mijn hart. Die liefde, die brandende vreugde vult mij met kerstgevoel, maakt me beslist en zet me aan tot handelen. Zo rijk en gezegend, zo dankbaar voel ik me blijft. Die liefde is overal: wij stralen haar naar elkaar toe en de hoge ster legt haar in ons hart. Richt je aandacht regelmatig naar binnen en zorg voor het Kerstkind in jezelf. Wil jij bent dat zelf.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *