Natural mineral Crystal close up

Zeven (edel)stenen die je helpen om in je eigen energie te blijven


Stenen hebben hun eigen uitstraling en wanneer wij aandacht hebben voor een steen dan oefenen onze energieën invloed op elkaar uit. Je neemt een beetje van de steen en de steen neemt een beetje van jou. Dit werkt ook in sociale gelegenheden zo. Wanneer je met een ander mens bent, of in een groep, dan wissel je energie met elkaar uit. Soms is dat heel bewust, soms doe je dat minder bewust. Ook dieren en planten doen dit.
 
Als je hier erg gevoelig voor bent – of eigenlijk – als je hier een talent voor hebt, dan kan het je soms vermoeien. Het is fijn om te weten dat er dan ook stenen zijn die je helpen om je energie wat steviger bij je te houden en minder vatbaar te zijn voor energieën van buitenaf. Je kunt je natuurlijk nooit helemaal afsluiten. Dat is ook niet gewenst. Het is wel fijn als je je eigen energie wat beter in beheer kunt houden. Zo dat je zelf kunt bepalen wanneer je intensievere interacties aan wilt gaan met je omgeving en wanneer je even rust wilt. Je kunt onderstaande informatie gebruiken voor het aangaan van dagelijkse activiteiten, maar de stenen kunnen ook uitkomst bieden bij het slapen en tijdens het dromen.
 
De volgende stenen kunnen je hierbij helpen:

  1. Labradoriet

Labradoriet is een prachtige veldspaat met bijzondere kleurschakeringen. Labradoriet versterkt met een frisse boost de rand van je aura en helpt je om je eigen energie stevig neer te zetten. Ik kan het me nog goed herinneren toen ik bij een healingles op het CLI ineens in mijn eigen aura de labradorietglans terug vond. Mijn aurarand was een stuk stabieler dan voorheen. Wat ik had geleerd over de labradoriet werd nu bevestigd door mijn eigen ervaring. Het is een fijne steen die je beschermt. De steen helpt om op jezelf te reflecteren, stimuleert fantasie en creativiteit. Het is ook een fijne steen voor kinderen die snel last hebben van drukte of overprikkeling. Lees in de blog van Wendela Copijn meer over de labradoriet.

  1. Tijgeroog

Tijgeroog is een mooie, aardende en reflecterende steen. Volwassenen en kinderen die  last hebben van prikkels voelen zich al snel aangetrokken tot de mooie steen. De energie van de steen helpt om wat meer distantie te bewaren en zo minder snel overweldigd te raken in situaties. Er is meer overzicht en de zintuigen zijn net iets scherper. Omdat de tijgeroog een stimulerende werking heeft raad ik je niet aan deze mee naar bed te nemen.

  1. Rode jaspis

De rode jaspis is sterk aardend. Een goed contact met de aarde zorgt ervoor dat wij als vanzelf beter in onze eigen energie zitten, waardoor we weerbaarder zijn. Rode jaspis is een boost voor de eigen energie en waar je eigen energie stevig stroomt, is het lastiger voor andere energie om zich in te mengen. Rode jaspis is ‘ik’ versterkend. De wilskracht en krijgersnatuur worden voorzien van extra energie en er ontstaat moed en dynamiek. De rode jaspis is een steen stimuleert, maar je kunt zelf experimenten met de steen als het gaat om het nachtelijk leven. De steen zou behulpzaam kunnen zijn wanneer je in je dromen ver weg raakt/reist en moeite hebt om weer te aarden. Dit kun je merken aan vermoeidheid in de ochtend. Mocht je niet kunnen slapen met de steen in je buurt dan kun je deze natuurlijk gewoon in een andere kamer leggen.

  1. Rookkwarts

Rookkwarts vermengt het heldere en reinigende van bergkristal met rokerig kwarts. Het helpt om te ontspannen en stress op te lossen. Verkrampingen verminderen zodat er meer ruimte ontstaat voor je eigen heldere energie. Rookkwarts (maar ook rookobsidiaan) kan een rustige ontspanning geven tijdens het slapen. Mijn ervaring is dat ik dan niet veel van de nacht herinner, maar wel goed wakker word en makkelijk “land”.

  1. Amethist

De amethist is een zeer spirituele, reinigende en rustgevende steen. Ze is een zachtaardige kameraad voor mensen die last hebben van hun hoogsensitiviteit of overgevoeligheid door traumatische ervaringen. Amethist is een kristal dat vaak wordt gebruikt in spreekkamers en in GGZ-instellingen om ruimtes te zuiveren, cliënten te kalmeren en de energie rustig en zacht te houden. Ook voor mensen met slaapproblemen heeft de amethist een fijne kalmerende uitstraling. Je kunt haar gerust mee naar bed nemen en heerlijk zacht wegdromen.

  1. Zwarte Toermalijn 

Zwarte toermalijn is een geliefde steen bij mensen die veelal worden belast met zware en lagere energieën. Het is een steen die goed inzetbaar is tegen verschillende belastende energieën zoals psychische, mentale en emotionele lading, maar ook bij straling en elektrosmog. Toermalijn voert de energieën af. Door de eigenschappen van toermalijn is deze zeer geschikt voor in je slaapkamer. Hoewel een klant me van de week vertelde dat de toermalijn haar juist wakker houdt, is het meestal een steen die helpt om rustig te slapen. Het fijne is dat het de zware energieën afleidt en je zo beschermt tegen teveel straling tijdens het slapen. Om mijn bed staan verschillende zwarte toermalijnen, gecombineerd met shungiet.

  1. Shungiet

Shungiet is een steen van koolstof. Ze is de oudste koolstof die bestaat en komt uit Rusland. Het verhaal gaat dat er een Russische bron was met genezend water. Het water bleek, uit de overleveringen, sterk genezend te zijn door de steenlaag shungiet.  Vanaf dat moment deden de Russische soldaten altijd een stuk shungiet in hun water. Dit om het schoon en genezend te houden. 
Waar toermalijn de zware energieën afvoert, is shungiet een steen die de energieën absorbeert en transformeert. Shungiet wordt voornamelijk gebruikt bij gevoeligheid voor elektrosmog en straling en is dus ook zeer geschikt voor in de slaapkamer.

Kom in de winkel van Karbonkel contact maken met deze fijne stenen. Zo kun je goed voelen wat bij je past en waar je (energetisch) behoefte aan hebt.

 

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *