Midzomernachtdroom

Er zijn twee perioden in het jaar waarin de energie extra gebundeld wordt. In de winter gebeurt dit tijdens de heilige nachten, rondom de langste nacht van het jaar. In de zomer tijdens de zonnewende, de langste dag van het jaar. En… dat is op 21 Juni.

Zomerzonnewende

De zonnewende is het punt waarop de zon stopt op haar reis (symbolisch). De zomerzonnewende is dus tegelijk een equinox. De dag is op haar langst en de nacht op haar kortst.

Actie

De zomerzonnewende is een periode van actie, van groei, vitaliteit. En het is een moment van ommekeer. Afhankelijk van het voorwerk dat je hebt gedaan, het snoeien en verzorgen, kun je straks de (spreekwoordelijke) vruchten plukken van het werk dat nu gerijpt mag worden.

De bijbelse Jacob had (naar verluidt) tijdens de zonnewende zijn droom over de Jacobsladder.

En hij droomde; 
… en ziet, een ladder was gesteld op de aarde, welke opperste aan den hemel raakte; en ziet, de engelen Gods klommen daarbij op en neder. 
(Genesis 28:12)

Jacob´s droom is mooi symbolisch voor het meer openstaan voor (hemelse) droomboodschappen, rond deze periode. Volgens de vrijmetselaars was dit de periode voor een intergalactische uitlijning, waarbij de poorten van de ‘hemel’ openstaan en je meer spirituele talenten kunt ontwaren bij jezelf.

Spirituele tijd

Rudolf Steiner noemde dit de periode waarop de Christus-energie zich weer met de aarde verbindt. Hij noemt deze periode de uitademing van de aarde. Vanuit de de ayurvedische leer wordt deze periode gezien als een spirituele tijd waarin veel krachtige energie beschikbaar is.

Kosmische boodschappen

Het is het moment om het licht van het bewustzijn te vieren, te reflecteren en je open te stellen voor kosmische boodschappen. Wat je kunt doen voordat je gaat slapen door je hierop af te stemmen, te mediteren of rust en stilte op te zoeken. Vind je dat weird of ongeloofwaardig, lees dan even verder op Je weet het wanneer je het voelt.

Let deze week dus extra goed op want in deze periode heb je eventueel meer kans op speciale gebeurtenissen in je dromen. En probeer je deze week ook eens bewust op je dromen af te stemmen. Je kunt eventueel aan droomincubatie doen. Dat betekent zoveel als dat je je voor het slapengaan focussed op een vraag waar je mee zit en waar je in je droom graag antwoord op zou willen krijgen.

Voor de echte held zou je het volgende kunnen vragen aan je droom:

Laat me zien wat ik moet weten!

Openstellen is heel eenvoudig. Het feit dat je het je (oprecht) voorneemt en hardop of in gedachten nog even herhaalt voor het slapen is genoeg. Je kunt eventueel een gids, je droomkracht, engelen, kabouters of je hogere zelf vragen om je te helpen je open te stellen. Wat voor jou goed voelt werkt!

Andere belangrijke vragen die je jezelf in deze periode kunt stellen zijn:

  • Welke voorbereidingen wil ik treffen nu de periode komt dat de dagen weer korter worden?
  • Wat heb ik tot nu toe gezaaid?
  • Waar in mijn leven zit op dit moment de meeste energie?
  • Welke richting lijkt de ommekeer voor mij nu uit te gaan?

Zoek je na deze info gevoelsmatig naar meer info over de energie van de zonnewende? Hier dan een leuke energetische oefening om meer feeling te krijgen met je innerlijke connectie met deze natuurkracht:

Droomsymbool oefening

Als je tijd hebt en even alleen kunt  zijn, trek je dan terug. Zorg dat je je comfortabel voelt, je kunt op een goed ondersteunende stoel gaan zitten of eventueel op bed gaan liggen. Zorg dat je niet gestoord wordt. Sluit dan je ogen en haal de zon voor je geestesoog. Probeer haar zo levendig mogelijk voor je zien en neem even de tijd om haar licht en warmte op je in te laten werken. Als je haar ziet kun je vervolgens ‘hallo’ zeggen en jezelf aan de zon laten zien, zoals een bloem zich opent naar haar lichtkracht. Dank de zon voor haar warmte en voeding. Je kunt haar vragen wat ze jou vertellen wil, of te zeggen heeft. Stel je open voor haar antwoord. Dat kan in gedachten, worden, maar dat kan ook in kleuren, gevoelens of beelden zijn.


Wil je meer weten over een specifiek droomsymbool, zoek het dan op in de droomencyclopedie. Wil je meer weten over droomwerk, coaching of een energetische sessie, kijk dan op IenkeGoldewijk.nl

About Author