De helende kracht van verhalen

27 november lanceren schrijver/dichter, Wouter ter Braake en uitgeverij Van Warven de roman ‘Annigje Opdevelde’. De boekpresentatie vindt plaats in Stadsbierhuys de Waag, Koepoortstraat 2-4. Doesburg.

Inloop vanaf 13.30 uur. De bijeenkomst eindigt om 16.00 uur; en voor wie wil aansluitend een stadswandeling met begeleiding van een gids.

Annigje Opdevelde. De helende kracht van verhalen.

Heb jij dat ook wel eens, dat je aan een overleden vader of moeder zou willen vragen: waarom? Waarom eigenlijk? Waarom deed je dat wel? Of juist niet? Hoe kwam je daartoe? Hoe goed ken(de) ik je? Wie was je eigenlijk? Hield jij wel genoeg van mij? Of ik van jou? En kan er na het overlijden nog iets veranderen in onze relatie?

Wouter Braake schreef een roman over het leven van Annigje Opdevelde (1912 – 1971). Een roman die een fictieve werkelijkheid schetst, een op feiten gebaseerde fictie. Indertijd verscheen over zijn eigen leven het boek Waar een wil is, is een omweg. En ook nu, in Annigje Opdevelde, heeft Wouter ter Braake een omweg verzonnen door zijn moeder alsnog een engel op haar pad te sturen.
Bepaalde gebeurtenissen in het boek zijn ‘echt gebeurd’. Soms ook vult de auteur mogelijkheden literair in. En het mooiste is: hoe zou het leven van Annigje hebben kunnen verlopen, als er een psycholoog in haar leven was opgedoken die haar hielp. Deze net afgestuurde, jonge psycholoog, Eelco, helpt Annigje haar pijn te doorleven en te verwerken. De gesprekken met hem werken helend voor haar.

Hoe ging dat bij jouw vader en moeder? Hoe had het anders kunnen lopen? Is er ook nu nog, na hun dood, verandering mogelijk? Kan ik mezelf bevrijden? Mijn relatie met hen? Echt goede boeken gaan niet alleen over de auteur, het onderwerp/de inhoud, het leven van zijn moeder in alle rijkdom en pijn, maar ook over de ontmoeting met de lezer. Dit boek nodigt uit tot reflectie.

https://uitgeverijvanwarven.nl/product/annigje-opdevelde

Aanmelden voor boekpresentatie

Aanmelden voor de boekpresentatie is, met het oog op de catering, gewenst en mogelijk via wouter@zinenzen.nl. 

Als u wilt deelnemen aan de stadswandeling vermeldt dat s.v.p. bij uw aanmelding en maak dan de deelnemersbijdrage van € 5,00 over naar bankrekening NL51 ASNB 0707 7586 10 ten name van W. ter Braake, Barendrecht

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *