Bestaansrecht en relaties

Al vaker had ik haar “gelezen ” maar was vergeten wat een prachtig, puur uiterlijk ze had. 

Nadat ze was gaan zitten en ik de thee voor haar had ingeschonken, bekeek ik haar nog eens goed: een jonge vrouw met een heldere blik en met een mond die ook al keek ze ernstig, continu leek te glimlachen. 

De liefde van haar leven

Ze vertelde dat ze al vele dates had gehad en ook dit keer was het contact tussen deze man en haar met een heftigheid van start gegaan waarbij ze op hun tweede ontmoeting al spraken over samen op vakantie te gaan naar Mexico en hij had aangegeven dat zij de liefde van zijn leven was. 

“Alles liep vanzelf”, zei ze “tot vorige week. Ik hoor bijna niets meer van hem. Totale radiostilte. Hij heeft alleen geappt dat hij over anderhalve week weer wil afspreken maar ik wil hem nú zien. Hoe kan het dat hij plots zo afstandelijk doet?” 

Ik sloot mijn ogen om te gaan “kijken” op energetisch niveau wat er gaande was. 

Vervolgens “zag” ik dat zij haar geluk van een ander af liet hangen. Een ander moest haar bevestigen in dat ze goed was, dat ze mooi was, dat ze het waard was om er te mogen zijn. 

Onafhankelijkheid

Als we onszelf altijd afhankelijk maken van de ander die ons ons bestaansrecht moet geven, kunnen we niet anders dan claimend een relatie aan te gaan. Dit werkt voor de andere partij verstikkend en om te voorkomen dat deze werkelijk de adem ontnomen wordt, kan hij zichzelf slechts “redden” door afstand te nemen. In plaats van haar bestaansrecht in handen van een ander te leggen, “zag”  ik dat zij mocht gaan daten met zichzelf.

Hoe?

“Kleed jezelf mooi aan zodat als je in de spiegel kijkt, je niet anders kunt dan glimlachen of lachen naar jezelf. Als je het fijn vindt, kun je je opmaken. Wil je dit niet, ook goed. Het belangrijkste is dat je geniet van de vrouw die je in de spiegel ziet, dat je trots bent op jouw spiegelbeeld. Vervolgens zet je mooie muziek op waar je blij van wordt, muziek die uitnodigt tot bewegen, tot dansen. 

Kies een restaurant uit waar ze jouw favoriete maal maken, bestel dat en laat het thuis bezorgen terwijl jij onderwijl de tafel mooi dekt want zo dadelijk zal er een bijzondere gast aanschuiven (dat ben jij namelijk). Misschien vind je het prettig een mooi bosje bloemen op tafel te zetten of kaarsen aan te steken of een brander die een heerlijke geur verspreidt?

Alles om aan te geven dat deze speciale gast het beste verdient. Geniet van de maaltijd en voel je tussendoor de behoefte om te dansen, dans.”

Beste vriendje

Laat jezelf zien aan jezelf, je bent je eigen beste vriendje, geniet van je gezelschap. Als je jezelf dit kunt geven dan laat je jezelf voelen: “Jij bent leuk, jij bent geweldig, jij verdient het beste” en daarmee hoef je niet te hengelen bij een ander om jou dit te laten voelen ” 

‘s Avonds stuurde de jonge vrouw me foto’s van haar date met zichzelf. Ik zag een vrouw waarvan de schoonheid bijna door de mobiel heen knalde. 

If you are best friends with yourself

you’ll never be alone 

About Author